Το κατάλληλο χαλί για το χώρο σας

Η εποχή των χαλιών έχει ήδη φτάσει και σίγουρα όλοι θα έχουμε μπει στην διαδικασία αναζήτησης. Μέγεθος, ύφανση, χρώμα, σχέδιο είναι μερικά από τα ερωτήματα που μας έχουν απασχολήσει.

Βέβαια, ο κάθε χώρος είναι διαφορετικός και το σωστό χαλί στο σωστό μέρος μπορεί να απογειώσει το στυλ του σπιτιού σας αλλά και να σας προσφέρει την απαραίτητη ζεστασιά τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Εμείς, έχουμε επιλέξει ανάλογα με το χώρο στον οποίο πρόκειται να τοποθετηθούν, τα καλύτερα χαλιά για το 2023 και σας τα παρουσιάζουμε.

Σαλόνι

Ο πιο πολυσύχναστος χώρος. Το κέντρο του σπιτιού μας.

Για το λόγο αυτό, το χαλί ή τα χαλιά που θα επιλέξουμε να τοποθετήσουμε στο χώρο αυτό, σίγουρα θα πρέπει να είναι ανθεκτικά.

Η δική μας επιλογή είναι κλασική και εναρμονίζεται υπέροχα σε όλους τους χώρους.

Tips:

Αν το σαλόνι σας δεν είναι ιδιαίτερα ευρύχωρο, αφήστε τα δύο μπροστινά πόδια του καναπέ σας επάνω στο χαλί και τα πίσω πόδια να ακουμπούν στο πάτωμα.

Αν από την άλλη, τα περισσότερα χαλιά είναι μικρά για το χώρο σας, τοποθετήστε τα ανάμεσα στον καναπέ και τις πολυθρόνες χωρίς τα πόδια τους να ακουμπούν επάνω στα χαλιά.

Royal Carpet Χαλί Κλασικό Afgan 9870HRed

Η σειρά Afgan αποτελεί ιδανική επιλογή κλασικού χαλιού που μπορεί να κοσμήσει το χώρο σας. Τα διακρίνουν οι σκούρες και τα γεωμετρικά μοτίβα που επαναλαμβάνονται. Αντλεί έμπνευση από τα ομώνυμα Khal Mohammadi χειροποίητα χαλιά.

Τραπεζαρία

Στο χώρο της τραπεζαρίας, η επιλογή είναι πιο εύκολη αφού ο κανόνας είναι ένας:

Το τραπέζι και οι καρέκλες ακόμη κι αν τις μετακινήσετε … θα πρέπει να είναι επάνω στο χαλί». Αυτό ισχύει τόσο για τα ορθογώνια, όσο και για τα οβάλ τραπέζια!

Η δική μας επιλογή αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στο παραδοσιακό (traditional) και στο σύγχρονο (contemporary).

Royal Χαλί μοντέρνο transitional Alice 2404

Royal Carpet Χαλί μοντέρνο transitional Artizan 768 Cream

Τον όρο Transitional ή μεταβατικά τον αναφέρουμε στα χαλιά όταν μετατρέπουμε το κλασικό σε μοντέρνο με διάφορες πινελιές χρωμάτων και τεχνικές. Από το Traditional (παραδοσιακό) στο contemporary (σύγχρονο) συναντάμε τις πινελιές του «σβησμένου» ή «αφηρημένου» που δημιουργεί το σύγχρονο στην διεθνή σκηνή «Transitional». Mία κλασική αξία με μοντέρνα ματιά!

Υπνοδωμάτιο

Οι επιλογές μας είναι ποικίλες, καθώς ο άξονας αναφοράς μας στην περίπτωση αυτή είναι το κρεβάτι.

Έτσι, αν επιλέξετε ένα μεγάλο χαλί για το υπνοδωμάτιο σας, θα πρέπει να φροντίσετε ώστε να εξέχει περιμετρικά από κάθε πλευρά 30-45 εκατοστά ανάλογα με το μέγεθος του κρεβατιού σας.

Μια καλή επιλογή, αν τα μεγάλα χαλιά δεν χωράνε στο υπνοδωμάτιο σας είναι να επιλέξετε ένα σετ από μακρόστενα χαλιά, τα οποία θα τοποθετήσετε σε κάθε πλευρά του κρεβατιού σας. Στην περίπτωση αυτή, τα χαλιά δεν πρέπει να φτάνουν κάτω από το κρεβάτι.

Η δική μας επιλογή είναι μοντέρνα και διατίθεται σε διάφορες διαστάσεις.

Royal Χαλί μοντέρνο Allure 30025

Η νέα συλλογή Allure θα αποτελέσει το επίκεντρο της αγοράς ενός οικονομικού χαλιού. Μεγάλο πλεονέκτημα αποτελεί το ιδιαίτερο φινίρισμα σε πολυεστερική ανάγλυφη επιφάνεια, με αρκετά μεγάλη γκάμα χρωμάτων σε συνδυασμό με την ουδέτερη βάση τους. Ο σχεδιασμός προκύπτει από αντίστοιχα διαχρονικά σχέδια χειροποίητων χαλιών, είτε κλασσικών είτε μοντέρνων. Είναι αντιαλλεργικό, αντιστατικό, πλενόμενο, ανάγλυφο και power loomed.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *